perjantai 6. kesäkuuta 2014

Vähän muista EF retkistä


Monacoon mennessä pysähdyimme matkan varrella maailman "hajuvesipääkaupungissa", Grassessa. Pysähdyimme Galimardin hajuvesitehtaassa, joka oli tosi mielenkiintoinen paikka. Opas kertoi hajuvesien valmistuksesta ja paljon muita juttuja, joita ei aikaisemmin tiennyt hajuvesistä. Tehtaalta pystyi myös ostamaan siellä valmistetut hajuvedet halvalla, ennen kuin ne myydään ja lanseerataan esimerkiksi Diorille ja Chanelille. Lisäksi jotkut ihmiset ovat ammatiltaan "neniä" (noses, les nez), eli heidän tehtävänään on haistella ja valita tuoksut hajuvesille. Tästä on hyvä leffa Perfume: The Story of A Murderer, joka sijoittuu juurikin Grasseen.




Toinen erittäin mielenkiintoinen vapaavalintainen retki oli Cannesin edustalla oleva Île Sainte-Marguerite, johon lähdimme veneellä. Saari on yksi Lérinsin saarista, ja se on tunnettu Fort Royal linnakkeestaan. Elokuva Rautanaamio (The Man in the Iron Mask, pääosassa dicaprio♥) sijoittuu juurikin tälle saarelle, ja se kertoo saaren vankilassa olleesta mysteerisestä rautanaamioisesta henkilöstä, eikä kukaan tiennyt kuka hän oli. Rautanaamio siis oikeasti oli aikoinaan juuri tällä saarella.



Gorges du Verdon oli paratiisi. Se oli oikeasti aivan huikea. Vesi oli tässä järvessä turkoosimpaa kuin missään muualla, ja rannalta sai oman mielen mukaan vuokrata joko kanootteja tai polkuveneitä. Otimme Rosan ja muutaman muun kanssa polkuveneen, jolla lähdimme tuonne yllä olevan kuvan vuorten väliin, sillan alta. Kanjoni oli kapea ja vastaantulijoihin meinasi aina törmätä, mutta olihan ne näkymät kyllä upeita vesiputouksineen ja vuortenseinämineen. Sääkin suosi reissua, ja vesi oli lämmintä. Voisin palata tuohon hetkeen milloin tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postaustoiveita, kysymyksiä, risuja, ruusuja! Tänne vaan :)