maanantai 2. kesäkuuta 2014

St. Tropez, Nizza, Aix-en-Provence ja Cannes

Eli lähes vuosi on hurahtanut viime kirjoituksista, ja ajattelin että nyt on aika tämäkin blogi herättää eloon. Vaihdoin blogin kertomaan yleisesti kaikenlaisista reissuista, ei pelkästään siis tästä kielimatkasta.

Joka tapauksessa, Monacon jälkeen muita kaupunkivierailuja olivat kaikkien yhteiset Nizza ja Cannes sekä vapaaehtoisesti valitsemani St. Tropez ja Aix-en-Provence.

St. Tropez


St. Tropez on tunnettu julkkisten lomailukohde Rivieran rannalla. Satamasta löytyy hienoja loistoristeilijöitä ja kahviloita. Kaupunki itsessään oli kaunis, mutta ei ehkä kuitenkaan niin ihmeellinen mitä annetaan ymmärtää. Ostoskadulla ei kyllä uskaltanut metriä lähemmäs näyteikkunaa mennä, sen verran oli hienoja puku päällä olevia ovivartijoita Guessin, Diorin, Chanelin ja muiden huippukalliiden liikkeiden ovilla. Muutamassa meikkikaupassa tuli käytyä, muuten ostokset jäivät lähinnä jäätelön ostamiseen... St. Tropez on kyllä hieno ja aivan vierailemisen arvoinen kohde, ja päiväreissu tuntui juuri sopivalta. Muista reissuista poiketen tänne mentiin veneellä eikä bussilla, joten se toi omaa tunnelmaa tähänkin reissuun.

Nizza












Nizzasta mulla ei oikein ole kuvia, kun olin sairaana enkä jaksannut raahata kameraa mukana. Tosiaan edellisenä päivänä kävin lääkärissä kurkkukipuni kanssa, ja angiinahan se oli. En ole siis koskaan sairastanut angiinaa ennen, joten tottakai se sitten tuolla iski... Päätin kuitenkin olla jättämättä Nizzan reissua välistä, ja ihan hyvin siitä selvisinkin vaikka olihan sitä aika lääketokkurassa :D Katsoin vierestä kun muut söivät nizzansalaatteja ja cesarsalaatteja ja itse tyydyin kaakaoon kun muu ei mennyt kurkusta alas. Lisäksi ei oikeen kuumeen takia ollut shoppailumieltä, mutta nautin kyllä reissusta silti! Nizza oli tosi kiva kaupunki, paljon liikkeitä ja kaunista rantaa. Illalla oli mahtava tunnelma, kun lähellä oli meneillään jazzfestivaali. Ilta hämärtyi, jazzmusiikki soi ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Tänne olisi voinut kyllä jäädä pidemmäksikin aikaa.

Aix-en-Provence



Tästä kaupungista en ollut ikinä kuullutkaan, joten en tiennyt yhtään mitä odottaa. Kaupunki osoittautui aivan ihanaksi vanhoine rakennuksineen ja pienine liikkeineen. Oikeanpuolisen kuvan kaupasta sai jättikokoisia macaronseja, nam. Suihkulähteet olivat näyttäviä. Päivä kului jälleen shoppaillessa ja kaupunkia ihastellessa, ja moni tuliainenkin tarttui täältä mukaan.

Cannes



Bussilla Cannesiin ajaessa oli aivan kamala ukkosmyrsky, ainut kerta koko reissun aikana kun satoi. Sekin onneksi loppui perille päästessä. Cannes oli sekin kaunis vanha kaupunki, jonka ainakin minä tiesin etukäteen vain siellä järjestettävistä Cannesin elokuvajuhlista. Ne pidetään kasinossa, joka on tuo ylläolevan kuvan valkoinen rakennus.

Yhteenvetona kaikki kaupunkireissut olivat onnistuneita ja kaupungit itsessään kivoja ja mielenkiintoisia. Itse tykästyin eniten varmasti Nizzaan. Kun on mahdollisuus - maasta riippumatta -  valita matkalle lisäretkiä, kannattaa kyllä mielestäni ottaa kaikki mahdolliset! Mitään kovin läheistä tuntumaa eri paikkoihin ei tietenkään päiväreissuilla saa, mutta ainakin paljon paikkoja on tullut nähtyä ja nyt on monta kokemusta rikkaampana :) Paikoista voi kysyä toki tarkemminkin jos jotain tulee mieleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postaustoiveita, kysymyksiä, risuja, ruusuja! Tänne vaan :)