lauantai 9. elokuuta 2014

Risteilyä Välimerellä osa 3: Ranska

Reissun viimeinen etappi oli Ranska. Oli tosi omituista palata näihin samoihin maisemiin, josta kolme kuukautta aiemmin oli lähtenyt. Toisaalta tuntui melkein "tutulta ja turvalliselta" palata tänne, kun maan kieltäkin osaa ja ymmärtää edes vähän.

Ajaccio, Korsika - Ranska



Paratiisisaari! Korsika on siis Italian ja Ranskan edustalla oleva, Ranskalle kuuluva saari. Päivä oli erittäin kuuma, ja aluksi kiertelimme kauppoja ja kävelimme katselemassa ympäriinsä. Eräs turisti jopa luuli meitä paikallisiksi, ja tuli kysymään neuvoja joidenkin paikkojen löytämiseksi. Kaupunki ei ollut kovin suuri, mutta erittäin sievä ja kodikas se oli.

Loppupäiväksi menimme rannalle, joka oli aika täydellinen. Uimme Hillan kanssa turkoosinsinisessä vedessä ja nukahdimme aurinkoon muutamaksi tunniksi. Oli ihana saada viettää yksi kunnon rantapäiväkin tämän reissun aikana!

Marseille - Ranska



Marseille oli vaihteeksi taas hieman suurempi kaupunki. Shoppailimme ja kiertelimme keskustaa. Marseillesta jäi vahvasti mieleen iso satama, jossa oli paljon katusoittajia, veneitä ja ihmeellisiä moderneja rakennuksia. Huomatkaa tuossa toisessa kuvassa oleva illuusio, siinä ei siis ole mitään katua vaan karuselli ja talot on maalattuja! Se kyllä hämmensi.

Reissu oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut, ja oli mahtava nähdä paikkoja, joihin ei varmasti muuten tulisi lähdettyä. Oli hienoa nähdä Rooma, mutta yhtä hienoa oli käydä paikoissa, mitkä eivät ole ihan tavallisia turistirysiä, kuten esimerkiksi Kotor. Etelä-Eurooppa ja Välimeren alue aukeni taas ihan uudella tavalla, ja suosittelen todellakin tuonnepäin matkustamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Postaustoiveita, kysymyksiä, risuja, ruusuja! Tänne vaan :)