torstai 21. elokuuta 2014

USA osa 1: Chicago

Nyt onkin sitten vuorossa vähän eri maisemat tuon Välimeren reissun jälkeen... Vähän infoa koko reissusta: Lähdin siis viideksi viikoksi jenkkeihin tänä kesänä, ja reissu oli ihan mahtava. Matka oli Lionsien kautta nuorisovaihtoon Wisconsiniin, mutta ennen tätä olin ensimmäisen viikon omien sukulaisteni luona Chicagossa. Sieltä lensin Wisconsinin Merrill -nimiseen kaupunkiin, jossa majoittauduin isäntäperheessä. Olin siellä ensimmäiset kaksi viikkoa, jonka jälkeen menin kansainväliselle leirille, ja sen jälkeen olin vielä viikon perheen luona.

Chicago - USA

Willis Tower (ent. Sears Tower)
John Hancock Center (musta)
vesitorni


Edellinen vierailuni tässä "windy city"ssä oli tasan 10 vuotta sitten. Tuntui uskomattomalta tulla taas tänne, ja nähdä sukulaiset noinkin pitkän ajan jälkeen. Minut otettiin kyllä lämpimästi vastaan ja tuli ihana olo, kun mun tuloa oli selvästi innolla odotettu :)

Jet lagin vältin hienosti, ja tuloa seuraavana päivänä lähdettiin reippaasti kiertämään Chicagon keskustaa. Olin jo ennen matkaa tehnyt vähän taustatyötä, ja halusin ehdottomasti päästä käymään Willis Towerissa (ekassakin kuvassa näkyvä musta pilvenpiirtäjä). Kyseessä on siis Yhdysvaltojen korkein pilvenpiirtäjä ja maailman 4. korkein vapaasti seisova rakennus. Korkeutta sillä on kaikkinensa noin 520 metriä, mutta ylin kerros, johon vierailijat pääsevät, on 103. kerroksessa 412 metrin korkeudessa.

Vähän lisää yllä olevista kuvista:
Vesitorni on varmasti yksi ainoista vanhoista rakennuksista, joka on säilynyt keskustassa. Se on myös Usan toiseksi vanhin vesitorni. Edellisen kerran Chicagossa vierailimme tuossa John Hancock Center pilvenpiirtäjässä, jolla on myös ihan riittävästi korkeutta, 344 metriä (Eiffel-torni on 324 metriä...). Shoppailuja tehtiinkin sitten Michigan Avenuella.


Vielä lisää Willis Towerista: Rakennuksessa oli myös tuollaisia lasikoppeja, missä lattia ja seinät oli pelkkää lasia... Oli korkeanpaikankammoiselle aika haaste :D Kuvat ei ole kovin laadukkaita, kun piti aika vauhdilla ottaa nuo kuvat. Kuitenkin tässä jälkimmäisessä kuvassa näkyy ihan hyvin tuo kuinka korkealla ollaan...




Willis Towerin jälkeen suunta jatkui keskustaan, Millenium parkiin ja tuonne "the bean"in luo. Tämä "papu" on suosittu valokuvauspaikka ja kuvista tulikin ihan mielenkiintoisia.

Minä, Sofia ja Sinikka :)

Seuraavan päivän vietimme taas keskustassa shoppaillen ja kaikkea kivaahan sieltä löytyikin! Ja koska olen ruuan ystävä, otin lähes joka ruuasta kuvia joten tässä tulee:


Seuraavassa kuvassa on tämä mun sukulaisten talo. Alue on Chicagon "lähiötä" eli kaikkineen noin miljoonan asukkaan Bolingbrook. Naapurusto oli kyllä juuri niin jenkkimäinen kuin kuvittelinkin: söpöjä, kuitenkin aivan samannäköisiä taloja vieri vieressä hauskoine postilaatikkoineen.

Naapurissa myynnissä ollut talo


Itsenäisyyspäivän, 4th of July, vietimme tuttavaperheen luona juhlien ja ilotulituksia katsellen. Tarkoituksena oli mennä läheiselle kentälle katsomaan ilotulituksia, mutta alue oli niin tupaten täynnä, ettei autoa ollut mahdollistakaan saada parkkiin. Ihmisiä oli valehtelematta tuhansia. 

Päivä on kyllä täysin vastakohta meidän vakavalle itsenäisyysjuhlalle. Koko viikon ajan jenkkiliput koristi joka paikkaa, ihmiset juhlivat railakkaasti ja jotkut oli intoutuneet koristelemaan pihansa oikein kunnolla...


Käytiin myös yhtenä päivänä kaupungilla pizzeriassa, jossa söimme tunnetut perinteiset pizzat Chicagon tyyliin. Oli kyllä mielenkiintoinen makuelämys, joka ei sisältänyt muuta kuin tomaattia vähän suolaiselta kakulta maistuvan pohjan kanssa. 



Reissu käynnistyi kyllä mahtavasti ja ensimmäinen viikko oli ohi liian äkkiä... Chicago on tosi mukava kaupunki, jonne aion ehdottomasti vielä joku päivä palata! Niin paljon jäi kuitenkin vielä näkemättä. Suurena elokuvien ystävänä oli myös hauska bongailla leffojen kuvauspaikkoja, sillä Chicago on suosittu kuvauskaupunki (esim. Nolanin Batmanit, Divergent - Outolintu..)

Seuraavaksi suuntasin lentokentälle ja matka jatkui kohti Wisconsinia! Siitä lisää ens kerralla :)

2 kommenttia:

  1. Siis nuo talot!! ihan ku kaikista amerikkalaisista elokuvista! jopa toi myynti-ilmotus :D voi että. ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu niin kyllä on! ku tuolla pyörittii niin sanoinki Sinikalle että tää koko naapurusto ja meno on ihan ku jostain täykkäreistä :--D ja nii se kyllä oliki!

      Poista

Postaustoiveita, kysymyksiä, risuja, ruusuja! Tänne vaan :)